{ "title": "Uçuk Kaç Günde Geçer", "image": "https://www.ucuk.gen.tr/images/ucuk-kac-gunde-gecer-596.jpg", "date": "21.01.2024 00:11:08", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Uçuk kaç günde geçer, Halk aralarında uçuk denen, tıpta ise herpes simplex ismiyle geçtiğimiz bu sağlık sorunu anında herkesin tiksinmekle kalmayıp sıkıntı yaşadığı bir hastalıktır. Bu virüsün nedeni halen tam anlaşılmış değildir. Ama son yapılan tetkiklerde uçuk virüsünün DNA'daki bir gen dizilimiyle; kalıtsal bir şeklinde taşındığını meydana koydu. Yapılan istatistikler yeryüzündeki kişilerin yüzde 60'ının hayatlarında en az bir kere uçuk meydana geldiğini söylüyor. Uçuğu da esasen bir kere meydana çıkınca vücuda yerleşiyor ve tedavisi çok kolay olmayan bir sağlık sorunu halini alıyor.

Uçuğun Neden Olur?

Uçuk bağışıklık sisteminin zayıflığından yararlan bir hastalıktır. Bu vaziyette çoğunlukla birey hastalandığında, eksik beslendiğinde üstelik uzunca süre eksik uyuduğunda meydana çıkabilmektedir. Çok hüzün, psikolojik baskı ve yorgunluk da uçuğun nedenleri aralarında sayılır.

Rehabilitasyonunda Natürel Yollar Nelerdir?

Öncelikle şunu söyleyelim, uçuğun rehabilitasyonunda ilaç kullanmak yalnızca belli bir süre bir çözümdür ve her geçen zaman immün sisteminin zayıflamasına neden olur. Uçuk da esasen bağışıklık sisteminin zayıflığından yararlan bir sağlık sorunu meydana geldiği amaçlı bir süre ardından olay kısır döngüye girer. Bununla birlikte herpes simplex virüsü ilaca karşın çok çabuk ahenk sağlayabilen bir virüstür. Buna bağlı olarak bir süre ardından kullanmakta olduğunuz ilaç da bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden doğal tedaviler her vakit önceliğiniz olmalıdır.

Evde bu sağlık sorunu amaçlı yapabileceğiniz natürel tedaviler

Uçuğun üst kısmına buz ile kompres yapın ve bunu itinalı aralıklarla tekrar edin. Buzun soğutucu tesiri ağrıyı hafifletecektir. Natürel antibiyotik model de malum sarımsak bu tedavi metodunda en gösterişli yöntemlerden. Sarımsağı ezdikten ardından elinizle uçuğun üzerine yayım ve o olarak bir - 2 dk süresince masaj yapın. Sarımsağın suyunun uçuğun her mahaline değdiğine ve homojen bir şeklinde yayıldığına emin olun. Sarımsağın iyileştirme edici tesirini hissedeceksiniz. Bunların dışında şu an amaçlı Türkiye'de az birey aracılığıyla malum ve yapılan özel bir yol yer almaktadır. Rehabilitasyonun uygulandığı kişilerde uçuğun tekrar çıkmamak üzere %98 oranında yok meydana geldiği gözlemlenmiştir.

Dikkat, uçuk bulaşıcıdır!

Uçuğa dokunulmamalıdır. Dokunulursa eller oldukça iyi yıkanmalıdır. Bayanlar makyajlarını çıkarırken bilhassa çok ilgi etmelidirler. Şüphesiz gözlere dokunulmamalıdır. Özellikle bebekler, çocuklar ve diğer insanlar öpülmemelidir. Uçuklu kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. Eşyalar ayrılmalı ve başkalarının kullanmasına müsaade verilmemelidir. Yerken, içerken kullanılan gerekli malzemeler bilhassa çocuklar ile paylaşılmamalıdır.

Uçuk ve uçuk yarasının kabuğu ile oynanmamalıdır. Parmaklara uçuk virüsü bulaştırırken, uçuk yarasına da diğer mikroplar bulaştırılmış olur.

Uçuk neden birçok kez çıkar?

Uçuk virüsü (Herpes simpleks) vücuda girip önce enfeksiyonu yaptıktan ardından o bölgedeki siniri düğümüne girip yerleşir ve kabul görmeyen bu konuk, vücudun fit düştüğü vaziyetlerde çoğalır ve uçuk çıkar.
Uçuk muayene altına alınabilir mi?

Öncelikle uçuğun nüksetmesine sebep vaziyette olan durumlardan sakınmak gereklidir. Örneğin strese ilişkili model gelişir ise; stresimizi azaltacak gevşeme tekniklerini öğrenmek. Yorgunluk ve uykusuzluk sebep ise; dinlenmek ve iyi uyumak. Güneş yol açıyor ise; dudaklar amaçlı koruma amaçlı krem ya da dik sığınma faktörlü güneş yağı kullanmak ve şapka ile yüzü güneşten muhafaza etmek gereklidir. Tüm tedbirlere nazaran uçuk nüksedebilir.
" } ] }